Najbolje hrvatske radio postaje

Među najbolje, a samim time i najslušanije hrvatske radio stanice ubrajaju se:

Otvoreni radio

Ubraja se u najbolje hrvatske radijske postaje, te iako se radi o privatnoj radio postaji, već dobrih dva desetljeća uspijeva održati svoju popularnost te raspolaže koncesijom emitiranja svojih programa na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Sjedište ove radijske postaje, omiljene na nacionalnoj razini, nalazi se u Zagrebu, a njen program emitira se na gotovo tri kontinenta – u Europi, Aziji i Africi – zahvaljujući satelitskoj tehnologiji francuskog operatera Eutelsat.

Glazbeni i zabavni program Otvorenog radija, kojim se ustoličio kao najslušanija hrvatska radio postaja, zanimljiv je svim generacijama slušatelja. Voditelji Otvorenog radija su mladi i originalni Ivana Mišerić, Dario Maradin, Vedran Car i Ermin Preljević, među ostalima, a program radija je moguće slušati preko radio prijemnika, preko tv uređaja (na kanalima MAXtv-a, B.net-a i Metroneta), preko telefonskih aplikacija za Android i iOS koje je moguće preuzeti na Google Playu ili iTunesu, te na računalu instaliranjem Media Playera ili VLC Playera.

Narodni radio

Za razliku od urbanijeg, modernijeg Otvorenog radija, koji ima širok spektar glazbe proizvedene na globalnoj razini, Narodni radio emitira isključivo domaću glazbenu proizvodnju, uz neizbježne preglede informacija i zabavne emisije.

Narodni radio djeluje, baš kao i Otvoreni radio, već dobra dva desetljeća, a i njegovo je sjedište – naravno – u hrvatskoj prijestolnici. Program se emitira na nacionalnoj razini, te spada u najpopularnije radio postaje. Voditelji programa Narodnog radija su Marko Bratoš, Hrvoje Kečkeš, Nives Ivanišević, Gina Victoria Damjanović, Anamarija Božinović, Duje Miliša, Tomislav Cvetković i Tatjana Jurić. Prije dvije godine, vizualni styling Narodnog radija obnovljen je zahvaljujući suradnji s jednom od najboljih hrvatskih marketinških agencija, te je u ponudu uključena inovativna interaktivna telefonska aplikacija intuitivnog zaslona, na kojem je moguće odabrati program i glazbu koja se pušta prema trenutnom raspoloženju slušatelja. Na taj način slušatelji mogu promijeniti logotip radija u stvarnom vremenu.